Міністерство культури та інформаційної політики підтримує ідею юридичного огляду історичної пам’ятки, розташованої на Поштовій площі, з метою створення нового музейного комплексу.

Ця ініціатива була оголошена на офіційній сторінці відомства у соціальній мережі Facebook.

Ростислав Карандєєв, який виконує обов’язки міністра культури, разом із Мариною Соловйовою, керівницею відділу культурної спадщини міської адміністрації, здійснили візит до Музею на Поштовій площі.

Об’єкт археології та історії, який має велике національне значення, відомий під назвою “Ділянка прибережного кварталу епохи середньовічного Києва”. На цій території було виявлено залишки давньої київської вулиці, що датується середньовіччям, під час будівельних робіт, проведених кілька років тому.

Карандєєв зазначив, що ідея розвитку Музею на Поштовій площі, яка виникла завдяки ініціативі громадян Києва, знаходить підтримку як на місцевому, так і на центральному рівнях влади.

“Верховна Рада України та Кабінет Міністрів України вже визначились з тим, що це унікальне місце є непересічним національним надбанням і його потенціал має стати основою для музею, що розкриє чимало важливих сторінок справжньої історії України. На часі підтримати інституційний розвиток Музею”, – підкреслив він.

Для досягнення цієї мети, Міністерство ініціювало всебічний правовий аудит історичної пам’ятки з залученням групи фахівців.

Голова Мінкульту наголосив на важливості збереження культурної спадщини країни, особливо в умовах війни, і заявив про готовність держави відповідати на суспільні запити в цьому напрямку.

Він додає, що це непросте завдання, але воно має бути виконане.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій