У ході активних бойових дій, що розгорнулися на початку повномасштабного вторгнення, село Андріївка зазнало окупації і перетворилося на лінію фронту. Внаслідок цього, приміщення гімназії зазнало серйозних руйнувань: втрати вікна, покрівлю, систему опалення та внутрішнє оздоблення, а також було повністю знищено приміщення дитячого садка і харчоблок.

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі Вадим Токар, голова Макарівської громади.

Зараз, в рамках домовленостей з Норвезькою радою з питань біженців (NRC), ведуться роботи по відновленню освітнього закладу.

На другому поверсі школи вже відремонтовано електропроводку, стіни відшпакльовані та пофарбовані, стеля та санвузол обладнані новими матеріалами.

Ремонтні роботи продовжуються на першому поверсі, де відновлюють вхідну зону.

Спільнота висловлює надію на швидке завершення ремонту та відкриття дверей оновленої гімназії для молодого покоління України.

Вадим Токар розповідає, що попри численні виклики, громада ініціювала інтенсивні заходи щодо оновлення освітнього закладу — замінили віконні рами, відремонтували опалювальну систему та покрівлю, а також створили затишний куточок. Також у гімназії відчинили двері для дитячих гуртків, де знову можна почути радісний гомін.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій