Від початку нового навчального року в 94 навчальних закладах на Київщині почнуть працювати офіцери служби освітньої безпеки. Раніше деякі школи вже мали спеціально підготовлених поліцейських, які виконували такі обов’язки.

Про це проінформувала Київська обласна військова адміністрація.

Станом на зараз почався процес відбору кандидатів на вакансії інспекторів у сфері освітньої безпеки. Він охоплює громади Фастова, Боярки, Борисполя, Вишневого, Гостомеля, Бородянки, Бучі, Ірпеня, Броварів, Великої Димерки та Білої Церкви.

Критерії для претендентів включають:

  • наявність українського громадянства;
  • отримання вищої освіти;
  • володіння українською мовою, підтверджене за допомогою державного сертифіката;
  • розуміння законодавства країни.

За інформацією від місцевої військової адміністрації, інспектор з освітньої безпеки буде на постійній основі працювати у школі, яка за ним закріплена. Він буде взаємодіяти з викладачами та батьками учнів, відстежувати захист дітей, а також проводити діяльність, спрямовану на запобігання злочинності в освітньому закладі та на його території.

Нагадаємо, нещодавно було оголошено, що в столиці відбулись тренінги для інструкторів з безпеки в освітніх установах. Участь у курсі взяли 110 осіб. Завершивши навчання, ці фахівці будуть передавати свої знання працівникам шкіл та садочків на Житомирщині та Одещині. Учасники освоїли алгоритми дій у випадку виникнення пожеж, терористичних актів або аварій, пов’язаних з техногенними небезпеками. У цілому, курс підготовки з безпеки в освітніх установах пройдуть 7,400 освітян.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій