Сьогодні, 4 липня, США святкує свій День незалежності. У честь цієї події мініатюрні скульптури засновників столиці України, розташовані на Поштовій площі, вдягнули у відповідні костюми.

Цим поділився автор композиції Володимир Журавель.

Маленьку Либідь прикрасили в стилі знаменитої Статуї Свободи, що розташована в Нью-Йорку. А Кий, Щек і Хорив з’явилися перед громадськістю у вбраннях, що відтворюють дизайн американського прапора з його характерними червоними та білими смугами та зірками на блакитному тлі.

Пам’ятник сестрі Либідь вбраний як Статуя Свободи. Фото: Володимир Журавель

У цьому творчому процесі взяв участь професор з American University Kyiv. Він працює в приміщенні Річкового вокзалу та сьогодні вирішив допомогти організаторам прикрасити статуї.

Скульптор висловив вдячність Сполученим Штатам за їхню підтримку України та її громадян в такий тяжкий для держави час. Він також сказав, що Америка є країною, де свобода та життя людини є пріоритетними цінностями.

Брати Кий, Щек та Хрив у костюмах з дизайном прапора США. Фото: Володимир Журавель

Журавель висловив переконання, що США зроблять усе необхідне для того, щоб цивілізований світ переміг над демонічним тоталітаризмом та допоможуть захистити український народ.

Нагадаємо, у травні поточного року скульптури засновників Києва були одягнені у княжі вбрання на честь святкування Дня Києва.

Прикрашати ці пам’ятники залежно від різних подій та свят вже стало традицією. Раніше маленькі фігурки були одягнені у вишиванки, медичні халати, костюми янголів, енергетиків, а також у вбрання персонажів з творів Артура Конан Дойла.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій