До дитячої лікарні “Охматдит” було доставлено звірів з Київського зоопарку. Так керівництво закладу хотіло надати емоційну підтримку юним пацієнтам, які продовжують лікування в корпусах, що вціліли після обстрілів російськими ракетами.

Про це повідомили у Київській міській державній адміністрації.

Це вже сьомий рік поспіль, як столичний зоопарк організовує такі заходи для психологічної підтримки у “Охматдиті”.

За словами мера Києва Віталія Кличка, попри війну, що триває, КиївЗоо не припиняє співпрацю з лікарнею, регулярно відвідуючи її з тваринами-асистентами близько 15-20 разів на рік. Зокрема голова столиці додав, що зоопарк приймає дітей і на своїй території.

Проведення сьогоднішньої акції ініціювали на прохання адміністрації лікарні “Охматдит”, щоб розрадити та підтримати маленьких пацієнтів.

Нагадаємо, 8 липня зранку столиця України зазнала серії ракетних ударів, нанесених російськими військами. У результаті цих дій було знищено один з корпусів дитячої лікарні та частину житлової будівлі у Шевченківському районі.

9 липня, у вівторок, було завершено пошуково-рятувальні операції на місці трагедії в “Охматдиті”. Того самого дня комунальні служби відновили електропостачання в лікарні та домівках, які залишились без світла через ракетні обстріли.

Також повідомлялося, що держава планує повністю відбудувати пошкоджену дитячу лікарню. На засіданні 9 липня уряд ухвалив рішення спрямувати 100 млн грн з резервного фонду держбюджету на першочергові відновлювальні роботи в “Охматдиті”.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій