У Подільському районі Києва чоловік застрелив сусідську собаку породи бельгійська вівчарка.

Про це повідомила Київська міська прокуратура.

Слідчі встановили, що в квітні 2024 року, 51-річний чоловік, перебуваючи на території свого приватного будинку, здійснив три прицільні постріли у сусідську бельгійську вівчарку. В результаті, тварина померла від отриманих травм.

Собаку на прізвисько «Чіп» забрали з району бойових дій АТО у 2016 році. Власники повідомили, що їхній сусід не міг змиритися з тим, що собака весь час на нього гавкає і, як наслідок, чоловік застрелив тварину.

Київська прокуратура під керівництвом Подільської окружної прокуратури оголосила підозру киянину у жорстокому поводженні з твариною. Відповідно до статті 299 Кримінального кодексу України йому загрожує до 3 років позбавлення волі.

Наразі триває досудове розслідування.

В Україні за жорстоке поводження із тваринами передбачена кримінальна відповідальність. За умисне каліцтво, вбивство тварини або заклики до вчинення цих дій, особа може бути покарана арештом до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років.

Раніше, у березні, на Київщині чоловік побив та задушив собаку своєї колишньої дівчини через помсту. Йому оголосили підозру у жорстокому поводженні із тваринами.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій