Глава МЗС Британії Девід Кемерон провів зустріч у Києві з Володимиром Зеленським, де заявив, що ЗСУ можуть використовувати британську зброю для ударів по цілях на території росії.

Девід Кемерон з візитом у Києві

Міністр закордонних справ Великобританії Девід Кемерон відвідав Київ 2 травня, де провів зустріч з президентом України Володимиром Зеленським. У своєму інтерв’ю міжнародній агенції Reuters під час візиту, Кемерон запевнив, що Україна має право використовувати зброю, надану їй Британією, для нанесення ударів по цілях на території росії.

“Україна має таке право. Росія завдає ударів по українській території, і цілком зрозуміло, що Україна відчуває необхідність захищатися”, – зазначив він. Однак міністр визнав, що перспективи нових постачань британського озброєння Україні поки що невизначені: “Ми дійсно вичерпали все, що могли дати в плані техніки та зброї”.

Допомога Україні від Великобританії 

У червні він оголосив, що мобілізує міжнародних партнерів для збору додаткових внесків до Міжнародного фонду України для задоволення нагальних потреб оборони.

Фонд, заснований у 2022 році, на сьогодні зібрав майже 1 мільярд доларів завдяки внескам Великої Британії, Норвегії, Нідерландів, Данії, Швеції, Литви, Ісландії, Австралії та Нової Зеландії. «Ця війна є викликом нашого покоління, і Україна не може боротися з нею сама. Ми всі повинні допомогти Україні дати їй усе необхідне для перемоги», — заявив прем’єр-міністр AFP.

Раніше, Сенат США ухвалив законопроєкт про заборону імпорту збагаченого урану з росії та направив його на підпис президенту Джо Байдену.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій