У Національному музеї мистецтв імені Ханенків ЮНЕСКО відкрили виставку робіт про вплив війни на культуру України “За об’єктивом: культура у вирі війни”. Вона представляє твори українських фотожурналістів.

Про це повідомила пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

За повідомленнями Мінкультури, експозиція демонструє вплив повномасштабного військового вторгнення Росії на українську культуру. Також вона виявляє незламність духу народу у воєнний час.

На виставку про вплив війни на Україну відібрали понад 6 тисяч робіт. Зокрема, на світлинах представлені предмети з ушкоджених об’єктів культурної спадщини.

Міністерство культури повідомляє, що ініціативу ЮНЕСКО, організував Інститут масової інформації. В рамках проєкту, 65 фотожурналістів отримали навчання з питань безпеки, надання першої медичної допомоги, методів фотографування об’єктів спадщини.

У повідомленні йдеться, що через обʼєктиви камер можна побачити пошкоджені фасади церков, розбиті вікна у будинках культури, зруйновані стелі в театрах тощо.

Одночасно, вони фіксують незламність художників та акторів, культурних діячів і волонтерів, які не припиняють свою діяльність навіть під час війни.

Під час відкриття також обговорили безпеку журналістів та виклики, з якими вони зіштовхуються за два роки повномасштабного вторгнення та з 2014 року.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій