Відомий Лос-Анджелеський митець Trek Thunder Kelly вирішив створити мурал у Гостомелі, який стане окрасою клубу “Чотири леви”.

Про це повідомляють у Гостомельській сільській військовій адміністрації.

У цьому творчому процесі йому допомагає українська художниця Олена Янко.

На стінописі буде зображення квітів, символів миру та єдності, а також мотиви, що відтворюють унікальну культурну спадщину України.

Художник висловив намір своїми роботами підтримати український народ в цей складний період, демонструючи світові його непереможну красу та духовну міць, як повідомили представники влади.

Цей стінопис створюють в рамках проєкту Flowers for Hope (“Квіти надії”). Його засновником і є Trek Thunder Kelly.

Нагадаємо, нещодавно з’явився новий порядок, ухвалений Київрадою, який регулює процес створення монументальних розписів на будівлях та спорудах міста. Цей документ забезпечує відкритість та чіткість процедур, пов’язаних з художнім оформленням урбаністичного простору.

Згідно з новими правилами, встановлюється контроль не лише для створення муралів, але й для їх подальшого догляду, збереження та, за потреби, демонтажу. Окремо наголошувалось, що заборонять їх нанесення на фасадах пам’яток культурної спадщини. Ті, що містять рекламу, інформацію або контент, заборонений законодавством України, також не допускатимуться.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій