У столичному регіоні вже декілька днів спостерігається відсутність планових відключень електроенергії, однак це лише тимчасове полегшення, зауважують у енергетичній компанії.

Володимир Кудрицький, керівник НЕК «Укренерго», пояснив, що причиною цього є повернення до роботи двох атомних блоків після завершення ремонтних робіт.

Проте, він попередив, що стабільність подачі електроенергії може бути недовготривалою.

Кудрицький підкреслює, що незабаром, згідно з планом обслуговування, деякі блоки на атомних станціях знову будуть виведені на ремонт. Тому, на жаль, поточна ситуація, коли електроенергії вистачає і вдається уникати відключень, може змінитися.

Він також зазначив, що планові відключення можуть бути відновлені вже з наступних вихідних або на початку нового робочого тижня.

Нагадаємо, що столична влада прийняла концепцію відновлення енергетичної системи столиці, в якій передбачено будівництво додаткових шести міні-ТЕЦ на доповнення до тих трьох, що вже функціонують.

Загальна вартість будівництва шести нових міні-ТЕЦ оцінюється в 1,2 млрд євро, а термін реалізації проекту складає 12-15 років. Вони будуть розміщені у районах з найвищою концентрацією населення на правому і лівому берегах міста.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій