Юрій Кулініч зробив інсценізацію твору відомого драматурга зі США Джона Патріка Шейлі, який був нагороджений Пулітцерівською премією.

Про це йдеться на порталі Вечірній Київ.

Ця драма була створена у 2005 році, проте більшу популярність здобула завдяки фільму, що вийшов у 2008 році за режисури самого Шейлі, який також отримав «Оскар» за сценарій фільму «Влада місяця». У головних ролях у фільмі знялися Меріл Стріп та Філіп Сеймур Гоффман, а сама стрічка була номінована на «Оскар» та «Золотий глобус» у п’яти категоріях. Окрім того, Меріл Стріп отримала нагороду від Гільдії кіноакторів США за найкращу жіночу роль.

Сюжет розгортається в одній з католицьких шкіл, де директорка, сестра Алоізіус Бʼювер, виявляє підозру стосовно поведінки отця Флінна. Вона вважає, що священнослужитель надмірно зосереджений на навчанні студентів, особливо Дональда Мюллера, який є єдиним афроамериканським учнем. Сестра Алоізіус підозрює недозволені відносини між отцем та хлопцем і розпочинає розслідування.

Юрій Кулініч, актор та режисер, вирішив адаптувати цю історію для сцени київського театру. Відомий своєю акторською роботою, Кулініч також має досвід у режисурі, зокрема, він поставив дві п’єси у Запоріжжі у 2016 році.

Прем’єра вистави «Сумнів» відбудеться 18-19 травня о 18:00. Завітати до Малого театру можна за адресою вул. Олеся Гончара, 33.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій