У Києві планують оцифрувати будинок Терещенків задля відновлення будівлі у разі пошкодження. Марина Соловйова, директорка департаменту охорони культурної спадщини КМДА, в ефірі КИЇВ24 розповіла про новітній прогрес у сфері збереження історичних пам’яток.

Нещодавно укладено договір про співпрацю з ГО “Україна Інкогніта”, що дає можливість цифрової фіксації об’єктів культурної спадщини. Також це дає змогу не лише зберегти їх для майбутніх поколінь, але й відновити в разі пошкоджень. “Україна Інкогніта” уже успішно створила 3D модель церкви Спаса на Берестові, що є важливим кроком у цьому напрямку.

Марина Соловйова акцентує увагу на процесі цифрової документації будинку Терещенків, який нещодавно передали назад до комунальної власності міста Києва.

Наразі триває процес створення цифрового відображення історичного будинку Терещенків. Після повернення об’єкта у власність мешканців міста, розпочалися роботи з його документування. Зазвичай це можна виконувати за допомогою дронів, але через воєнний стан, використання дронів обмежене. Організація “Україна Інкогніта”, однак, має всі необхідні ресурси для проведення цифрової фіксації об’єкта.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій