Для відновлення Трипільської та Зміївської теплоелектростанцій у Київській та Харківській областях відповідно, Кабінет міністрів України виділив з держбюджету понад 1,5 мільярда гривень з метою прискорення та ефективності ремонтних робіт.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль рід час засідання уряду.

Нагадаємо, що Трипільська ТЕС була повністю знищена внаслідок ракетного удару військ РФ у ніч на 11 квітня. У зв’язку з цим було ініційовано досудове розслідування за фактом порушення військових законів та звичаїв.

Раніше президент Володимир Зеленський зазначав, що з 11 російських ракет, спрямованих на Трипільську ТЕС, 7 було збито системою ППО. Трипільська ТЕС була ключовим постачальником електроенергії, обслуговуючи майже 3 мільйони людей на Київщині, Житомирщині й Черкащині.

Шмигаль наголосив, що для відновлення обох ТЕС було виділено понад 1,5 мільярда гривень, з яких 726 мільйонів гривень призначено для «Центренерго» з резервного фонду, а 826 мільйонів — з фонду ліквідації наслідків війни.

Попри контроль ситуації енергетиками, існує дефіцит у виробництві електроенергії, що змушує «Укренерго» застосовувати графіки відключень електроенергії для промисловості та населення.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій