Мурал із зображенням Валерія Залужного, що створений художником з команди Євгенії Фуллен у Святошинському районі, буде переміщений на нове місце.

Цією новиною поділилася на своїй сторінці у Facebook авторка низки київських стінописів Євгенія Фуллен.

Стінопис було виконано на стіні інтернату для дітей з особливими потребами за адресою Котельнікова, 51.

Плани передбачають переміщення муралу з задньої частини будівлі на фронтальну сторону. Причиною такого рішення став негативний вплив на дітей інтернату, оскільки багато людей намагалися перелізти через паркан, щоб зробити фотографії з муралом.

Спочатку з’явилася інформація про можливе повне видалення стінопису, але художниця спростувала ці чутки.

“З муралом Залужного все добре! Ми розмістимо його з іншого боку фасаду задля того, щоб всі бажаючі могли зробити фото на фоні муралу і не перелазити через паркан! Вирішили це по причині того, щоб, перш за все, не травмувати дітей, оскільки наплив бажаючих сфоткати дуже великий, але це ж закритий заклад”, – зазначила Фуллен.

Раніше повідомлялося, що Євгенія Фуллен почала створення муралу на будівлі охоронного статусу в центрі Києва, що викликало невдоволення місцевих жителів, які викликали поліцію та зупинили роботу. Після цього художниця представила оновлений ескіз, на якому також були зображені Квазімодо та Есмеральда на фоні Собору Паризької Богоматері. Її зобов’язали замалювати мурал за власний рахунок, проте через необхідність отримання дозволу від ДОКС цього досі не зробили.

Як відомо, у Києві тимчасово призупинено створення нових муралів і планується зібрання комісії для узгодження ескізів та локацій для майбутніх стінописів. Незважаючи на це, Євгенія Фуллен нещодавно завершила роботу над муралом на будівлі хореографічного училища у районі Виноградар.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій