18 травня, вшановуючи пам’ять жертв геноциду кримськотатарського народу та відзначаючи 80-річчя депортації, в Українському домі у Києві розпочне свою роботу виставка “Небачена Сила”. Ця подія присвячена мирному опору українців на територіях, що знаходяться під окупацією.

За інформацією від Представництва Президента України в АР Крим, яке є одним з організаторів заходу разом з Офісом Кримської платформи, виставка має на меті висвітлити непохитну силу українського народу. Вона демонструє, що наша держава символізує не бездіяльність чи байдужість, а стійкість та відвагу населення, яке стикається з безпосередньою загрозою від російського агресора, зазначають у повідомленні.

Роботи Юлії По із проєкту «Зелені чоловічки»(щоденник)
Роботи Юлії По із проєкту «Зелені чоловічки»(щоденник)

Відвідувачі виставки матимуть можливість ознайомитися з творчістю видатних художниць, таких як Марія Куліковська, Алевтина Кахідзе, Лія Достлєва, Юлія По, Еміне Зіятдінова, Юлія Данилевська, Яна Голубятникова, Діана Берг, а також з лабіринтом “Делаю вид” з творами кримського митця Антіка Данова та іншими захоплюючими експозиціями.

В рамках виставки особлива увага буде приділена внеску жінок у становлення нової потужної ідентичності України, а також їхньої участі у розробці та застосуванні оригінальних та часом неочікуваних форм опору, які ускладнюють повсякденне життя та діяльність російських окупантів у місцях, де це можливо.

Виставка «Небачена сила» відбудеться з 18 травня по 2 червня в Українському домі (5 поверх).

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій