На території Київської області правоохоронці затримали трьох осіб, які займалися продажем підроблених консульських посвідчень особам, що уникали військової служби.

Зловмисники вимагали від кожного клієнта 10 тисяч доларів за комплект “послуг”, який включав високоякісні підроблені посвідчення співробітників “почесних консульств іноземних держав в Україні” та консультації щодо нелегального перетину державного кордону.

За повідомленням СБУ, злочинці вносили особисті дані клієнтів до “документів” та додавали їх фотографії. Зовнішній вигляд підробок був настільки якісним, що вони майже не відрізнялися від офіційних дипломатичних посвідчень. Отримавши ці фальшиві документи, клієнти використовували їх для введення в оману військкоматів та уникнення призову.

Слідство встановило, що підроблені документи виготовлялися в таємній друкарні, створеній на виробничих потужностях знайомих зловмисників. СБУ затримала трьох осіб у Київській області під час отримання ними коштів за організацію втечі клієнта за кордон.

Фігурантам вже оголошено про підозру, і триває розслідування з метою притягнення до відповідальності всіх причетних до злочинної “схеми”. У разі доведення вини їм загрожує до 9 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій