Христя Фріланд, міністр фінансів Канади, внесла бюджет на 2024 рік, який містить плани щодо фінансової підтримки України. Цю інформацію поширило агентство CP24.

Канада планує виділити $1,2 млрд на військову допомогу для України

У бюджеті Канади на наступні п’ять років передбачено виділення 1,6 мільярда канадських доларів (приблизно 1,2 млрд доларів США) на летальну і нелетальну військову допомогу для України, з початку періоду 2024-2025 років.

Крім того, уряд Канади планує збільшити військові витрати до 1,76% ВВП до 2030 року. Це включає $8,1 млрд протягом наступних п’яти років і $73 млрд до 2044 року.

Починаючи з лютого 2022 року, Оттава надала Україні допомогу на суму 14 млрд канадських доларів (приблизно 10,7 млрд доларів США).

США та Канада посилюють санкції проти осіб, які підтримують режим Лукашенка

Ераїни оголосили про введення нових санкцій проти фізичних та юридичних осіб у Білорусі, які мають відношення до підтримки самопроголошеного президента Олександра Лукашенка.

Згідно з заявою Міністерства фінансів США, санкції стосуються 12 юридичних та 10 фізичних осіб, включаючи білоруські державні підприємства, китайську компанію, що допомагає режиму Лукашенка в закупівлі обладнання в США, та п’ять її працівників. Також до чорного списку були додані по п’ять юридичних та фізичних осіб, які залучені до глобальної мережі торгівлі зброєю та проводять бізнес із білоруською оборонною компанією, що вже підпадає під санкції.

Своєю чергою, Міністерство закордонних справ Канади оголосило про санкції проти 21 фізичної особи у відповідь на систематичні зловживання режимом Олександра Лукашенка та подальші переслідування білорусів, які протестують проти результатів президентських виборів 2020 року.

Зазначається, що ці санкції спрямовані на нинішніх і колишніх високопосадовців, у тому числі співробітників сил безпеки, прокурорів, представників судової системи та адміністрацію виправних та “виховних” колоній в Білорусі, які брали участь у придушенні права білорусів на мирні протести.

Міністерство фінансів США також додало, що така координація санкцій свідчить про стійку прихильність партнерів до посилення антидемократичного правління режиму Лукашенка в Білорусі.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Міністерство оборони США не має змоги змусити SpaceX припинити надання послуг Starlink російським військовим на фронті, наприклад, через створення “білого списку” для терміналів українських військ, за словами помічника з космічної політики Джона Пламба.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій