Правоохоронці розкрили незаконний механізм перевезення через державний кордон чоловіків, які підпадають під мобілізацію. Цим особам надавали допомогу у в’їзді до Угорщини через неофіційні шляхи. Організацію цього процесу здійснили мешканці Києва та Закарпаття.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Згідно з матеріалами слідства, один з фігурантів, 30-річний житель Київщини, підшуковував чоловіків, які бажали покинути Україну, та пропонував їм нелегальний перехід угорського кордону за межами контрольного пункту за ціною в 6 тисяч доларів.

Ця особа запевняла своїх “клієнтів” у відсутності проблем з перетином кордону, стверджуючи, що має домовленості з прикордонною службою. Потім він направляв осіб, що ухилялися від військової служби, до міста Берегове в Закарпатській області, де їх зустрічав його співучасник. Вони отримували інструкції та засоби для маскування, щоб уникнути зіткнення з прикордонниками.

Зокрема, “клієнти” були забезпечені маскувальними плащами, які робили їх невидимими для дронів, що патрулюють кордон. На території Угорщини їх повинен був зустріти інший член групи.

Поліція затримала двох організаторів схеми. Фігурантам загрожує від семи до дев’яти років ув’язнення.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій