У Бородянському районі Київської області виник скандал через спробу ремонтувати фактично відсутнє укриття. За даними, було виділено понад 4 мільйони гривень на “ремонт” вигаданого приміщення.

Про це повідомила Державна аудиторська служба України.

Аудитори виявили невідповідності під час аналізу закупівель.

З’ясувалося, що на території Дружнянської гімназії планували “відновити” укриття, якого насправді не існувало, за 4 мільйони 300 тисяч гривень. Відділ освіти Бородянської селищної ради уклав угоду на капітальний ремонт цього уявного сховища, передавши підряднику аванс у розмірі 1 мільйон 470 тисяч гривень.

Однак, замість відновлення приміщення цивільного захисту, на місці почали зводити невизначений об’єкт без належних дозволів та проєктної документації. Під час перевірки будівельники не змогли надати необхідні документи.

Пресслужба ДАСУ повідомила, що завдяки оперативному втручанню аудиторів, вдалося відшкодувати витрачені кошти до місцевого бюджету.

Варто зазначити, що це не перший випадок, коли Держаудитслужба виявляє проблеми з розкраданням бюджетних коштів у регіоні. Раніше в Бородянці було втрачено приблизно 20 мільйонів гривень, призначених для реконструкції міста.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій