Київський суд встановив термін екстрадиційного арешту до 14 липня для громадянина США, якого американська влада підозрює у скоєнні подвійного вбивства та інших злочинів. Прокуратура готується до процедури передачі фігуранта в органи Сполучених Штатів.

Про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Facebook.

На підставі рішення Генеральної прокуратури про екстрадицію за запитом США, цю особу було затримано в Києві.

Американські правоохоронці шукали його за звинуваченнями у злочинах, скоєних у трьох штатах, включно з убивством двох людей у Флориді.

У березні 2021 року Київський апеляційний суд підтвердив рішення про екстрадицію цієї особи до США, а його захист намагався оскаржити це в Європейському суді з прав людини. 19 квітня 2021 року ЄСПЛ заборонив екстрадицію до завершення розгляду справи. А 9 листопада 2023-го суд вирішив, що екстрадиція не порушує Європейську конвенцію з прав людини.

8 квітня 2024 року рішення Європейського суду з прав людини стало остаточним, після чого чоловік уникав контактів з українськими правоохоронцями.

16 травня співробітники Нацполіції затримали його у Шевченківському районі Києва.

Як повідомили в Офісі генпрокурора, згідно з матеріалами справи, затриманий двічі служив у Збройних Силах України: 1,5 місяця у 2016 році та менше місяця у 2022 році. Він був звільнений з військової служби у 2016 році через невідповідність морально-діловим якостям, а в 2022-му звільнився за власним бажанням.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій