Прокуратура ініціювала судовий процес з метою відновлення прав міста на земельні ділянки природно-заповідного та водного фондів, розташованих на території Жукового острова.

Про це йдеться у дописі пресслужби Київської міської прокуратури. 

Ідеться про ділянки загальною площею 0,567 га. Жуків острів є ландшафтним заказником місцевого значення та частиною земель водного та природно-заповідного фондів, де будівництво є незаконним.

У 2009 році Київрада передала декілька ділянок на Столичному шосе у приватні руки для забудови, що призвело до порушення екологічних норм. Прокуратура подала позови проти фізичних осіб, включаючи громадянина Російської Федерації, з вимогою повернути ці ділянки громаді столиці. Наразі суд розглядає п’ять таких справ.

У 2022 році Києву вдалося повернути 17 заповідних ділянок на Жуковому острові. Верховний Суд підтримав рішення Київського апеляційного суду про конфіскацію цих ділянок і передачу їх місту від забудовника, який незаконно їх захопив.

Заказник «Острів Жуків», заснований у 1999 році, займає площу 16 км² і розташований на півдні Голосіївського району. Судова боротьба за повернення цих ділянок тривала понад п’ять років.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій