Біля будівлі КМДА на вулиці Хрещатик у Києві встановили художню інсталяцію, натхненну Залізним троном з популярного серіалу “Гра престолів”. Однак цей трон сконструйований не з мечів, а з металевих дронів.

Про це повідомляє ініціатор проєкту «Територіальна оборона неба» Владислав Сакін.

Творці інсталяції “Трон переможця” мали на меті привернути увагу громадськості до ініціативи “Територіальна оборона неба” (ТРОН) і залучити фінансування для придбання бойових дронів. Проєкт прагне забезпечити кожен бойові підрозділи Сил ТрО достатньою кількістю FPV-дронів.

Владислав Сакін, військовослужбовець та куратор проєкту “ТРОН”, зазначив, що інсталяція трону з дронів була створена для популяризації проєкту, а також планується її демонстрація в інших містах України.

Протягом наступного тижня відвідувачі матимуть можливість зробити фотографії на “Троні переможця”, а в майбутньому планується продаж трону на аукціоні для збору коштів на дрони.

Скульптори Дмитро Шиянов, Євген Сопко та Іван Бєлов створили інсталяцію безкоштовно за два тижні, використовуючи близько 200 металевих дронів. Трон важить приблизно 350-400 кг і має висоту 2,7 метра, а вночі він освітлюється.

Зазначається, що первісний дизайн трону був розроблений за допомогою ChatGPT, після чого скульптори його удосконалили.

Біля трону розташовано інформаційний стенд з QR-кодом, який дозволяє зацікавленим особам дізнатися більше про проєкт та зробити внесок.

Команда проєкту вирішила відмовитися від традиційних методів збору коштів, пропонуючи замість цього компаніям придбати дрони від перевірених виробників.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій