У неділю, 19-го травня, на Контрактовій площі Києва відбулася акція “Не мовчи — полон вбиває!” на підтримку військових, що знаходяться у полоні. Ці зібрання вже стали традиційними для жителів столиці.

Знайти інформацію про проведення акції у своєму місті можна на сторінці Асоціації родин захисників «Азовсталі».

Щонеділі небайдужі громадяни збираються разом, аби закликати до швидшого звільнення бійців, які вже понад два роки перебувають у російському полоні.

Учасники мітингу пропонують киянам та гостям міста приєднатися до їхньої ініціативи, щоб привернути увагу уряду до питання обміну полоненими. В руках учасників акції можна було побачити плакати з гаслами: “Наш голос — їхній шанс на порятунок”, “Кожна хвилина у полоні — це втрачений день життя”, “Вимагаємо повернення АЗОВ”, “Полон — це смерть”, “Ми тут, а вони — у пеклі”.

Більшість учасників акції — це близькі та друзі захисників Маріуполя, які залишили “Азовсталь” у травні 2022 року. Тоді Росія повідомила, що з підземель заводу вийшло 2 349 військовослужбовців. Вони були доставлені до колонії в Оленівці, що в Донецькій області.

Нагадаємо, що саме 20-го травня 2022 року оборонці Маріуполя вийшли з території заводу “Азовсталь”, поклавши край 86-денній облозі міста, яка стала ключовою у найважчі часи початку повномасштабного вторгнення.

Приблизно тисяча воїнів 12-ї бригади спеціального призначення “Азов” Національної Гвардії України продовжують перебувати у ворожому полоні, що ігнорує всі встановлені міжнародні конвенції та гуманітарні норми, наголошує Патронатна служба Азову.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій