Згідно з розслідуванням, опублікованим Радіо Свободою в рамках проєкту «Схеми», виконувач обовʼязків очільника автотранспортного підприємства КМДА Дмитро Рахматуллін є власником 16 апартаментів у Дубаї.

Дані про власність у Об’єднаних Арабських Еміратах були отримані завдяки міжнародному проєкту Dubai Unlocked, який надав інформацію про власників нерухомості.

Експерт з питань протидії відмиванню коштів Том Кітінґ зазначив, що ОАЕ традиційно вважаються безпечним місцем для зберігання капіталу з мінімальними запитаннями до його походження, що робить країну привабливою для іноземних інвестицій.

Рахматуллін, який працює в КМДА з 2015 року і раніше керував паркувальною інспекцією, придбав ці апартаменти в 2009 році. Вони розташовані в незавершеному будинку Ferretti Luxury Beach Residence і займають загальну площу 2,2 тисячі квадратних метрів.

Інвестиції в ці квартири були здійснені Рахматулліним під час його довготривалого закордонного відрядження з 2006 по 2015 рік. У відповідь на запит «Схем», Рахматуллін стверджує, що в той час він керував приватними компаніями в арабо-африканському регіоні. В трьох останнії річних деклараціях посадовця не згадується про володіння нерухомістю в Дубаї.

У своїй офіційній відповіді Рахматуллін заперечує володіння 16 квартирами та наявність незавершених будівельних проєктів або інвестицій, які потребують декларування.

Також було виявлено, що нерухомість у Дубаї належить директору департаменту гуманітарної та соціальної політики Кабінету міністрів Віталію Коблошу та керівнику бюро науково-виробничого комплексу «Іскра» Віктору Перепелиці.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій