У історичній будівлі на Подолі, яка колись була кузнею, незабаром відчинить двері новий культурний центр “Кузня” (drib37).

Цей об’єкт, зведений у 1900 році, зберіг свої оригінальні архітектурні елементи, включно з фасадами та загальною композицією.

Інформація про це з’явилася на офіційній сторінці простору в соціальних мережах.

На початку повномасштабного вторгнення члени Подільської спільноти проводили огляди будівель, які мають історичну цінність і можуть бути класифіковані як пам’ятки, однак вони знаходяться у небезпеці бути зруйнованими. В той час і виявили зазначену споруду, та зареєстрували її як нещодавно визначену пам’ятку.

Будівля знаходиться за адресою Нижній Вал 37/20, що на Подолі. “Кузня” запрошує до свого простору, який слугував декорацією для життя головного героя роману Валер’яна Підмогильного “Місто”, Степана Радченка.

Час роботи центру встановлено з 12:00 до 21:00.

21-го та 22-го травня у “Кузні” відбудеться фотовиставка Микити Журавльова, яка є рефлексією на тему життя міста Одеса. Початок заходу о 18:00.

Вхід на виставку є вільним, проте відвідувачі можуть зробити донат, який буде передано військовому підрозділу ГУР МО “Химера”.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій