Комунальне підприємство «Київавтодор» запустило тендер на проведення протиаварійних робіт на мосту Метро через Дніпро, про що вказано на платформі Prozorro.

Тендер передбачає реставрацію автопроїздів з адаптацією, що включає будівництво трубопроводів, ліній зв’язку та електропередач, шосе, доріг, аеродромів і залізничних шляхів, а також вирівнювання поверхонь.

Очікується, що сума виконання робіт складатиме 2 009 825 454 гривні. Пропозицію можна подавати до 11 червня. Згідно з тендерною документацією, підрядник зобов’язується завершити роботи до 31 грудня 2026 року.

Метро-міст через Русанівську протоку є частиною мосту Метро, відкритого у 1965 році, що з’єднує станції «Гідропарк» і «Лівобережна». Коли у 2019 році завершили капітальний ремонт, міст знову відкрився для автомобільного руху. Тоді ремонт коштував 234,7 мільйона гривень.

Влітку 2024 року планується початок ремонтних робіт дорожніх автопроїздів мосту Метро. За словами голови департаменту транспортної інфраструктури Руслана Кандибора, приватні автомобілі будуть рухатися без обмежень Планується підсилити конструкцію мосту знизу, звузити смуги руху та перенаправити транспорт з однієї сторони на іншу.

Комісія Мінвідновлення зазначила, що під час огляду було виявлено кілька значних ушкоджень на об’єктах інфраструктури, зокрема на мосту Метро та мосту імені Євгена Патона. Дані, опубліковані на платформі «Опендатабот», свідчать про намір столичної влади у липні минулого року виділити бюджет у розмірі 15 мільйонів гривень для проведення ремонтних робіт на ділянці мосту Метро через Русанівську протоку.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій