У День морської піхоти 23 травня на Майдані Незалежності у Києві зібралися рідні бійців 36 бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського. Українські військові два роки перебувають у російському полоні.

Ця акція є символічною та важливою, оскільки вона нагадує про тих, хто щоденно жертвує життям за нашу країну.

Для всіх присутніх зіграв військовий музичний ансамбль 93-ї окремої механізованої бригади “Холодний Яр”

Сотні учасників акції, що приїхали з різних куточків України, стояли зі стягами 36 бригади, світлинами військовополонених, плакатами, на яких написано “Не мовчіть, полон забиває!” та “Поки ти мовчиш, героїв 36 бригади мучать”. У такий спосіб небайдужі громадяни висловлюють підтримку та вдячність за мужність морських піхотинців.

Дуже важливою є проблема стосовно українців, що перебувають у російському полоні. У листопаді 2023 року Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими надав інформацію, що РФ зупинила обміни полоненими українськими бійцями.

Президент Володимир Зеленський у грудні зазначав, що обміни з РФ продовжуються, але часто вони проходять не у публічному форматі, а інколи і прямо на полі бою.

У липні 2023 року уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець заявляв, що понад 25 тисяч українських бійців знаходяться у російському полоні.

Українці продовжують всіляко відстоювати права та інтереси наших співгромадян, доказом чого і служить ця акція на підтримку морських піхотинців.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій