Мер Києва Віталій Кличко повідомив про відкриття нового пішохідного мосту-хвилі на Оболоні.

Цей міст створює зв’язок між Оболонським островом та набережною, а також парком “Наталка”, де облаштовані зони для відпочинку, спортивні майданчики та місця задля психологічного релаксу. Крім того, на острові є ігрові зони для дітей, пляж та доріжка для велосипедистів та тих, хто займається біганням.

Елементи мосту були виготовлені на заводі “Азовсталь” і доставлені до столиці за кілька тижнів до початку повномасштабних військових дій, як зазначив Віталій Кличко.

На цей час основна підсвітка конструкції мосту не активована, але встановлено LED-освітлення на поруччя. Фінансування будівництва мосту здійснювалося коштом закордонних та вітчизняних благодійників.

Завершення будівництва мосту було заплановано на осінь 2023 року, як розповідав архітектор проекту, проте в Оболонській РДА ще у квітні заявляли, що роботи мають бути завершені у 2024 році.

Міст-хвилю включать до складу розважального парку, який матиме пляж, велосипедні доріжки, зону для барбекю, фудкорт, спортивні та дитячі майданчики, а також набережну з причалом для човнів, що будується на Оболонському острові.

У квітні 2024 року було оголошено, що міст відкриють наприкінці травня, до святкування Дня Києва. Міст буде різнокольоровим, а не однотонним, і будівельники планують встановити на ньому систему декоративного освітлення.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій