У Києві молода жінка, яка працює медсестрою, за шість місяців зуміла виманити у свого колишнього колеги суму в 260 тисяч гривень, аргументуючи це необхідністю «вилікувати» свою онкологію, «оплатити» операцію батькові та навіть «поховати» його.

Про цей випадок інформує Київська міська прокуратура.

За інформацією від правоохоронних органів, спершу вона сконструювала неправдиву історію про боротьбу з раком, в результаті чого попросила кошти на медикаменти, оплату приватної палати та інтенсивну терапію.

Пізніше, вона почала відправляти листи від імені своєї матері, стверджуючи, що її дочка перебуває в комі та потребує додаткових коштів, а після того, як нібито прийшла до тями, потрібно було продовжити лікування за кордоном.

Чоловік регулярно переказував гроші на її банківську картку, суми варіювалися від 500 грн до 15 тисяч, іноді навіть брав позики. З вересня 2023 року до січня 2024 року він віддав своїй колишній колезі загалом 260 тисяч гривень, які вона обіцяла повернути після продажу власності.

На ці кошти жінка “вилікувалася” від раку, “пролікувала” своїх дітей та матір, “заплатила” за операцію свого батька. А потім, як деться у повідомленні, без сорому попросила фінансову допомогу на похорон свого батька.

Медсестрі висунули звинувачення у шахрайстві згідно з частинами 1 та 2 статті 190 Кримінального кодексу України. Їй може загрожувати обмеження свободи на термін до п’яти років або позбавлення свободи до трьох років.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій