Київська влада схвалила проєкт зі створення шести нових міні-ТЕЦ у столиці, які будуть розміщені у районах з найвищою концентрацією населення на правому і лівому берегах міста.

Про це повідомив Володимир Бондаренко, заступник міського голови та секретар Київської міської ради, під час виступу в ефірі КИЇВ24.

Не передбачається жодного спеціального відбору локацій: міні-ТЕЦ з’являться там, де щільність населення є найвищою, особливо у спальних районах.

Бондаренко зазначив, що є індивідуальні опалювальні системи, які можуть обслуговувати декілька будинків або ж кожен будинок окремо. За його словами, мер Віталій Кличко вже надав вказівки, і програму для багатоповерхівок вже розробляють, щоб жителі могли встановлювати власні котельні та генератори.

Нагадаємо, що загальна вартість будівництва шести нових міні-ТЕЦ (на доповнення до тих трьох, що вже функціонують) оцінюється в 1,2 млрд євро, а термін реалізації проекту складає 12-15 років. Перший етап передбачає забезпечення безперебійним постачанням тепла для близько 300 000 киян до кінця поточного року.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій