Чотири неповнолітні дитини Андрія Портнова стали власниками будинку та землі у Козині.

Згідно з розслідуванням «Схем» (проєкт «Радіо Свобода»), колишній високопосадовець часів Віктора Януковича, Андрій Портнов, який перебуває під санкціями США та України, перевів право власності на свій маєток у престижному передмісті Києва на своїх дітей через нотаріуса в Іспанії.

Юристи, які мають зв’язок з Портновим, займалися переоформленням власності в Україні за довіреністю, яку він завірив у січні у нотаріуса в Мадриді, повідомляють «Схеми».

Діти Портнова отримали в подарунок будинок площею понад 1000 кв метрів та земельну ділянку розміром 0,65 гектара на березі Дніпра у Козині. У договорі зазначено, що вартість подарованої власності складає 14,3 мільйона гривень.

Крім того, вартість 65 соток земельної ділянки була оцінена у 4,7 мільйона гривень. Від 2016 року власником будинку була офшорна фірма Constellation Innovations Ltd., зареєстрована на Британських Віргінських островах, і вартість нерухомості разом із землею становила 2,5 мільйона євро.

У 2020 році Портнов придбав цю власність за 19 мільйонів гривень. За даними журналістів проєкту «Схеми», у 2022 році будинок використовувався родиною Портнова.

За словами юристки «Центру протидії корупції» Тетяни Шевчук, передача власності близьким може вказувати на потенційне бажання приховати майно або уникнути його конфіскації у разі застосування санкцій або початку кримінального переслідування.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій