В ході створення зони відпочинку на Оболонському острові, куди пролягає новозбудований пішохідний міст, завдали непоправної шкоди флорі.

Згідно з повідомленням ГО «Київський еколого-культурний центр», внаслідок будівельних робіт було зруйновано рідкісні види рослин, занесені до Червоної книги.

Володимир Борейко, директор КЕКЦ, зазначає, що на Оболонському острові, що є частиною регіонального ландшафтного парку “Дніпровські острови”, без відповідних дозволів було знищено значну кількість сибірських півників — червонокнижних рослин. На їх місці тепер росте звичайний газон.

Він також говорить, що спеціалісти центру ведуть екологічний аудит території, після чого планують звернутися до правоохоронних органів.

Оболонський острів, який входить до складу “Дніпровських островів”, міг би стати заповідною зоною за пропозицією екологів.

Новий пішохідний міст, відомий серед киян як «міст-глист», з’єднав острів з парком «Наталка». Мер Києва Віталій Кличко заявив, що міст було зведено за кошти меценатів: 2,5 мільйона доларів від Тайваню та понад 19 мільйонів гривень від Парижа.

Проте, облаштування Оболонського острова фінансувалось з міського бюджету, на що було витрачено майже 175 мільйонів гривень. Перші дощі виявили проблеми з покриттям пішохідних доріжок, що вказує на недоліки у проведенні ремонтних робіт.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій