Служби столиці нещодавно розпочали нове розслідування через те, що Труханів острів забруднили небезпечними речовинами.

Про це повідомляє прокуратура Києва.

Згідно з повідомленнями, у центрі уваги слідства опинився головний підрядник проєкту будівництва Подільсько-Воскресенського мосту.

Слідчі встановили, що у 2019 році начальник будівельної дільниці приватного товариства у змові з представниками двох інших підрядних фірм, проводив забруднення території острова різноманітними відходами.

Територіальна громада столиці надала цю ділянку для створення будівельного майданчика, призначеного для спорудження мосту. Однак особи, які мали на меті зекономити кошти, призначені для вивезення сміття, регулярно засмічували ці землі шкідливими відходами, що становлять загрозу для здоров’я людей і навколишнього середовища.

Згідно з результатами судової інженерно-екологічної експертизи збитки, завдані навколишньому середовищу, перевищують 129 тисяч гривень.

Керівнику будівельної дільниці оголосили про підозру у забрудненні території відходами, шкідливими для життя людей або довкілля, внаслідок порушення спеціальних правил. Це також включає зловживання службовими повноваженнями з метою отримання незаконної вигоди для третіх осіб, що суперечить інтересам юридичної особи та завдає значної шкоди громадським інтересам (ч. 1 ст. 239, ч. 1 ст. 364-1 КК України).

Наразі ведеться процес вибору запобіжного заходу для підозрюваного, і розслідування продовжується.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій