На Київщині викрили та припинили діяльність онлайн-групи, які через месенджери Телеграм та Вайбер розповсюджували інформацію про локації вручення повісток військовозобовʼязаним. Адміністраторам соцмереж оголосили підозру.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

Під наглядом прокуратури Київської області, інтернет-групи, що надавали допомогу особам призовного віку ухилятися від мобілізації, викрили, а їхню роботу припинили.

Організаторам цих груп було оголошено підозру у вчиненні дій, що перешкоджають діяльності Збройних сил України в умовах воєнного стану (згідно з частиною 1 статті 114-1 Кримінального кодексу України).

Згідно з матеріалами слідства, зловмисники створили канал у Телеграмі та групу у Вайбері, де вони з 2023 по 2024 рік регулярно публікували інформацію про діяльність працівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки на території Київської області.

Підозрювані розміщували інформацію про актуальні пункти видачі повісток військовозобовʼязаним, з метою уникнення мобілізації під час дії воєнного стану.

Для отримання відомостей про ці місця, адміністратори застосовували свою систему інформаторів, які були розташовані серед жителів регіону.

Щодо одного з учасників справи, обвинувальний документ вже направлено до судової інстанції.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій