Міська рада Києва підтримала петицію про збереження історичної садиби Зеленських, розташованої на вулиці Кониського, 22.

Про це йдеться у відповіді мера Києва Віталія Кличка.

Відповідно до змісту петиції, незважаючи на арешт, який наклала прокуратура, забудовник хоче демонтувати цю історичну споруду, щоб звести 12-поверховий житловий комплекс “Тургеневъ”.

У своїй відповіді мер Києва виступив за внесення цієї садиби до списку щойно знайдених об’єктів культурної спадщини. З метою збереження садиби Зеленських планують проаналізувати історичну довідку будинку та провести історико-культурні, архівні та бібліографічні дослідження.

Київська міська рада звернулася до Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України з проханням провести інспекцію будівельних робіт, які ведуться на території садиби.

Група активістів також зареєструвала нову петицію, в якій просять заборонити зведення ЖК на цій ділянці.

Історична споруда, розташована на вулиці Кониського, 22, була споруджена у 1890 році за замовленням торговця Василя Маліна. На сьогодні вона є однією з найдавніших споруд на цій вулиці. Відома вона стала завдяки тому, що з 1911 до 1915 років у ній проживала родина заможних городян Зеленських.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій