Державна інспекція енергетичного нагляду ініціює детальні перевірки в обленерго.

Про це проінформував очільник Держенергонагляду Руслан Слободян.

У ході ревізій буде зосереджено увагу на дотриманні обленерго встановлених графіків чергових відключень та на рівномірному розподілі електричної енергії серед регіонів.

Посадовець зазначив, є підстави вважати, що деякі розподільчі системні оператори (обленерго) могли некоректно використовувати графіки відключень. Тому планується проведення ретельної перевірки. Відповідно до виявлених фактів будуть вжиті заходи для виправлення порушень, а також надані рекомендації для запобігання подібним ситуаціям у майбутньому.

Повідомляється, що Дніпропетровська область випереджає інші регіони за числом скарг громадян, тому саме тут розпочнуться детальні інспекції. Після цього аналогічні заходи відбудуться ще в 5-6 областях.

Він також вказав на те, що дотримання графіків може бути порушено тому, що на стабілізаційні відключення припадають аварійні, спричинені, також спекотною погодою.

Слободян додав, що Держенергонагляд неухильно контролює дотримання графіків погодинних відключень. Інспекція ретельно аналізує скарги населення на нерівномірний розподіл електроенергії. Вже зараз видно, що в деяких областях скоро будуть проведені глибокі перевірки. Під час них буде оцінено, наскільки оператори системи розподілу дотримувались принципів справедливості при розподілі електропостачання.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій