ТРЦ “Гулівер” тепер перебуває під керівництвом Державного агентства з управління активами, згідно з повідомленням Шевченківського райсуду столиці.

Справа, що розглядається, пов’язана з уникненням сплати податків та легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом у значних обсягах.

Запит на передачу торговельного і бізнес-центру, розташованого у хмарочосі поруч зі станцією метро “Палац спорту”, ініціювала Генеральна прокуратура. Суд підкреслив, що об’єкт передано в управління, а не на продаж.

Раніше стало відомо про підозру Бюро економічної безпеки на адресу керівництва “Гуліверу”, зокрема Ірини Круппи, у несплаті податків на загальну суму 146 мільйонів гривень. У квітні було заарештовано майно її компанії “Три О”.

Пресслужба “Гуліверу” кваліфікує судове рішення як “рейдерське захоплення”. Юристи комплексу припускають, що на суддів могли чинити тиск. У заяві зазначається, що мова йде про захоплення бізнесу за допомогою правоохоронних органів.

Вони також стверджують, що вартість ТРЦ “Гулівер” значно перевищує суму можливо ухиленого податку. Окрім того, попереджають про можливе призупинення платежів перед держбанками за кредитами, що становить близько 40 мільйонів гривень щомісяця. Юристи комплексу планують подати апеляцію.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій